Vaikka raparperikausi alkaa olla jo ohi, talletan tämän kesän ihanimman jälkiruuan ohjeen tänne blogiini jo ensi kesää odottamaan (kuvassa vasta raparperit pilkottuina):
Nippu raparperia
1,5 dl fariinisokeria + 2 rkl vettä
Taikina:
200 g
voita
3 dl vehnäjauhoja
2-2,5 dl
fariinisokeria
Tarjoiluun:
jäätelöä, kermavaahtoa tai
vaniljakastiketta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kuori ja paloittele raparperi. Kaada palat uunivuokaan, sekoita joukkoon fariinisokeri ja pari ruokalusikallista vettä. Paista paloja noin 15 minuuttia tai kunnes ne
ovat hieman pehmenneet.
Nypi voi, sokerit ja jauhot. Ripottele seos raparpereiden päälle.
Jatka paistamista noin 30 minuuttia tai
kunnes pinta on kauniin ruskeaa.
Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti