sunnuntai 15. joulukuuta 2013

15. luukku: Suolaiset joulutortut

Kuinka moni on leiponut suolaisia joulutorttuja? Minä, minä!!

Tykkään perinteisistä joulutortuistakin, mutta jo useamman vuoden ajan nämä suolaiset versiot ovat olleet suosikkini joulun ajan kahvikutsuilla. Ja vihreä värikin tuo kivasti joulutunnelmaa, vai mitä? Tortut voi luonnollisesti tehdä sillä perusmallillakin, mutta itse pidän enemmän tästä kukkamallista. Täytettä saa olla reilusti, nam nam!


12 kpl

500 g lehtitaikinaa
Muna voiteluun

Täyte:
150 g pakastepinaattia
200 g fetajuustoa
½ dl ranskankermaa
1 rkl korppujauhoja
1 tl oreganoa
½ tl timjamia
1/4 tl mustapippuria
1 muna

Valuta sulatettu pinaatti siivilässä ja puristele ylimääräinen neste pois. Murenna feta ja lisää joukkoon. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen. Täytteen kannattaa antaa kiinteytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Leikkaa sulaneet taikinalevyt kahtia ja tee haluamasi muotoisia torttuja. Voitele munalla ja paista 225  asteessa n. 15 min. Tämäkin ohje on peräisin Maku-lehden sivulta.

Ei kommentteja: